La Bodega de Pinoso

La bodega de Pinoso bestaat al sinds 1932, en is gelegen in het gelijknamige stadje Pinoso, vier jaar geleden werd het roer omgeslagen en werd er drastisch geïnvesteerd in nieuwe uitrusting en werd er gekozen voor kwaliteit ipv volume.
De voorbije vakantie ontdekten we dit domein en selecteerden we een aantal wijnen gemaakt hoofdzakelijk van de Monastrell druif, de druif van de regio.
De Torre del Reloj is hun basis gamma, eerlijke wijnen voor elke dag aan een aanvaardbare prijs. De Pontos is hun kwaliteitsgamma met als uitblinker de “Pontos 1932”.
Alicante is een minder gekende wijnregio in Spanje en is de laatste jaren aan een felle opmars bezig op kwalitatief niveau, voorlopig blijven de prijzen gelukkig nog aan de lage kant.

6,00 euro

Volle stevige rosé met veel fruitigheid, optimaal gerijpt door de Spaanse zon

7,80 euro

Deze wijn wordt gemaakt in samenwerking met de vermaarde Franse Oenoloog Jean Natoli. Een wijn om vooral het fruit naar boven te laten komen, in de neus vinden we een mand vol fruit terug en in de mond zwart en rood fruit met een mooie afdronk om te eindigen. Heeft geen houtrijping gekregen.

 

8,00 euro

Een zeer verfijnde rosé uit het zuiderse Spanje.

 

 

9,00 euro

Een assemblage van drie druiven gerijpt op Franse en Amerikaanse nieuwe eiken vaten. Dit resulteert in een stevige wijn die het goed doet bij wildschotels, gerechten met een stevige saus en sterke kazen.