Chateau Ollieux Romanis

Château Ollieux Romanis bestaat sinds 1868 en is sindsdien in handen van dezelfde familie. In 1872 werd het domein opgesplits tussen de 2 dochters (Château les Ollieux en Ollieux Romanis). Begin jaren 1900 tot aan 1978 kende het domein Ollieux Romanis verschillende ups and downs. In 1978 kwam Jacqueline Bories (bijgenaamd madam pijp, daar ze steeds met een pijp rondloopt) aan het roer en begon met een “reddingsplan” het domein terug op de kaart te zetten. In 2001 stapte de zoon Pierre, die een topfunctie beklede in een Franse investeringsbank (Indosuez), mee in de zaak. Hij runt vandaag het domein. In 2006 werd Château les Ollieux terug één met Ollieux Romanis en sindsdien noemt het terug Château Ollieux Romanis. Sinds 10 jaar worden er geen insecticiden en pesticiden meer toegepast en reeds meer dan 15 jaar worden er geen chemische meststoffen gebruikt. Vorig jaar werden er een 600 schapen aangekocht die na de oogst in de wijngaarden verblijven tot in de lente als de druivenstokken terug beginnen te botten. Deze zorgen voor natuurlijke bemesting en houden het onkruid kort.
Het domein wordt beschouwd als een van de betere en vooruitstrevende domeinen uit de regio voor hun rode wijnen, al de rode wijnen bevatten de Carignan druif, het stokpaardje van het domein. Sommige van deze druivenstokken zijn meer dan 100 jaar oud en geven een sublieme concentratie. Het was ook het eerste domein in de Corbières dat witte wijn maakte die in eiken vaten werd opgevoed.
De naam van het domein verwijst enerzijds naar de vele olijfbomen (ollieux) die er rond het domein staan en anderzijds naar de Romeinen, ten tijde van de Romeinen was dit stuk bekend voor zijn bron, die vandaag nog steeds gebruikt wordt op het domein.

10,50 euro

Een lichter gekleurde rose kleur door het korte verblijf van de druivenschillen. Aroma’s van rode vruchten. In de mond een eerder elegante en fijne rosé, met een mooie aciditeit. Een typische zomer rosé. Doet het goed als aperitief, bij een frisse salade of een verfijnder kippengerecht. Gemaakt om jong gedronken te worden.

13,69 euro

100 % Alicante Bouchet druif, een fruitbom

22,87 euro

Het paradepaardje van het domein, 12 maanden gerijpt op nieuwe eiken vat. Een volle en stevige wijn met aroma's van donkere bessen.
Wordt het best gedronken bij een stevige wildschotel of stoofpotje.
Kan gerust nog een 10 jaar ouderen