Frascole

7,37 euro

Een mooi gemaakte Chianti aan een kleine prijs, zeg zelf waar vind je een lekkere Chianti onder de 8 €. In de neus veel fruit en lichtjes rokerig. In de mond opnieuw fruit en mooi mondvullend met lichte zuren. Een niet te zware wijn die het goed doet bij wit vlees met een sausje.

 

8,98 euro

Volledig met de hand geplukt en biologisch gemaakt. In de neus vinden we een lichte vanille toets van de 10 maanden rijping op vat. In de mond lekker sappig en vlot drinkbaar. Een mooie begeleider van kalfsvlees. Kreeg dan ook een mooie score in de Gambero Rosso.

16,94 euro

De Riserva heeft een lichtjes andere samenstelling dan de gewone Chianti Rufina en heeft langer op vat gerijpt. Dit is een vollere wijn die nog even tijd vraagt, of enkele uren van te voren in een karaf wordt gedaan.

18,97 euro

Het rode parade paardje van het domein. Een super Toscan stijl door de combinatie 50/50 Sangiovese en Merlot. De ideale begeleider van een gegrilde Steak Fiorentina zoals we zelf ter plaatse mochten ondervinden.

45,00 euro

Wat een dessert wijn !!! De druiven worden in september/oktober geoogst in kleine mandjes. Deze mandjes worden naar het domein gedragen en daar wordt na triage elke druiventros aan een rek gehangen, de ene naast de andere, in een aparte ruimte waar de ramen blijven openstaan om een natuurlijke verluchting te krijgen. Hier blijven de druiven hangen tot maart, onnodig te zeggen dat ze redelijk uitgedroogd zijn tegen dan. Daarna worden ze geperst en in klein notenhouten vatjes van 40 liter gedaan. De vatjes worden onder het dak op de zolder gezet en gedurende 10 jaar komt men er niet aan. Meer dan 40% verdampt. Wat in de fles terecht komt heeft een reeds bruine kleur en de wijn is licht stroperig. Een geweldige neus van rozijnen en noten, in de mond opnieuw noten en toch nog aanwezige zuren om een zekere frisheid te bewaren. En dan ....een superlange afdronk. Dit is wijn om van te genieten. De prijs is inderdaad hoog maar als je al de moeite en tijd ziet is dit te begrijpen en eens in het glas ben je dit vlug vergeten.Kreeg met deze 1997 en 1999 in de Vini d’Italia l'Espresso guidebook de hoogste score onder de Vin Santo’s.