Domaine de la Mordorée

Domaine de la Mordorée maakt Châteauneuf du Pape, Lirac en Tavel wijnen. Het telt in totaal 60 hectaren verspreid over de drie regio’s. De eigenaar en wijnmaker is Christophe Delorme afkomstig uit een wijnmakersfamilie. In 1986 is hij met het domein gestart. Sinds meer dan 15 jaar werkt hij vooral met respect voor de natuur en worden de wijnen biologisch gemaakt. Momenteel worden de wijnen internationaal erkend als de betere van de regio, in de meeste wijngidsen en bij wijncritici krijgen de wijnen hoge scores. Doch zijn moto luidt : « Nous ne cherchons pas à plaire à tout le monde, nous essayons simplement de rester nous-mêmes » (wij zoeken er niet naar om iedereen te plezieren, we proberen simpelweg onszelf te blijven).
De naam Mordorée is de poëtische bijnaam van de houtsnip die op het etiket staat, deze vogel komt in de omgeving van het domein veelvuldig voor, La Dame Rousse (de roodachtige/ rosse dame) verwijst eveneens naar de houtsnip.

15,30 euro

Een heldere geconcentreerde rosé kleur, aroma’s van bloemen, wit fruit en framboos. In de mond vinden we een volle fruitige wijn terug, blind gedronken lijkt het zelfs op een rode wijn. Deze wijn past bij charcuterie, gevogelte en Aziatische keuken. Wordt best gedronken op 12°C, niet te koud dus, zodat de aroma’s beter tot hun recht komen. Kan 4 tot 6 jaar bewaren wat eerder uitzonderlijk is voor een rosé wijn

42,58 euro

Een paarse donkere kleur, geconcentreerde aroma's van donker rood fruit, lichte toets van leer en koffie. In de mond een stevige en kruidige wijn met zoethout. Kan gerust 10 à 15 jaar bewaren.