Dessert op zich

52,27 euro

Wat een dessert wijn !!! De druiven worden in september/oktober geoogst in kleine mandjes. Deze mandjes worden naar het domein gedragen en daar wordt na triage elke druiventros aan een rek gehangen, de ene naast de andere, in een aparte ruimte waar de ramen blijven openstaan om een natuurlijke verluchting te krijgen. Hier blijven de druiven hangen tot maart, onnodig te zeggen dat ze redelijk uitgedroogd zijn tegen dan. Daarna worden ze geperst en in klein notenhouten vatjes van 40 liter gedaan. De vatjes worden onder het dak op de zolder gezet en gedurende 10 jaar komt men er niet aan. Meer dan 40% verdampt. Wat in de fles terecht komt heeft een reeds bruine kleur en de wijn is licht stroperig. Een geweldige neus van rozijnen en noten, in de mond opnieuw noten en toch nog aanwezige zuren om een zekere frisheid te bewaren. En dan ....een superlange afdronk. Dit is wijn om van te genieten. De prijs is inderdaad hoog maar als je al de moeite en tijd ziet is dit te begrijpen en eens in het glas ben je dit vlug vergeten.Kreeg met deze 1997 en 1999 in de Vini d’Italia l'Espresso guidebook de hoogste score onder de Vin Santo’s.